Diéta: Edd magad barnára!

Szeretettel köszöntelek a Diéta Klub közösségi oldalán!

Téged is érdekel a fogyás? Klikkelj és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz. Csak bátran előre a súlyleadás ösvényein! :)

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3768 fő
  • Képek - 185 db
  • Videók - 141 db
  • Blogbejegyzések - 454 db
  • Fórumtémák - 41 db
  • Linkek - 778 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Diéta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Diéta Klub közösségi oldalán!

Téged is érdekel a fogyás? Klikkelj és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz. Csak bátran előre a súlyleadás ösvényein! :)

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3768 fő
  • Képek - 185 db
  • Videók - 141 db
  • Blogbejegyzések - 454 db
  • Fórumtémák - 41 db
  • Linkek - 778 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Diéta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Diéta Klub közösségi oldalán!

Téged is érdekel a fogyás? Klikkelj és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz. Csak bátran előre a súlyleadás ösvényein! :)

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3768 fő
  • Képek - 185 db
  • Videók - 141 db
  • Blogbejegyzések - 454 db
  • Fórumtémák - 41 db
  • Linkek - 778 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Diéta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Diéta Klub közösségi oldalán!

Téged is érdekel a fogyás? Klikkelj és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz. Csak bátran előre a súlyleadás ösvényein! :)

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3768 fő
  • Képek - 185 db
  • Videók - 141 db
  • Blogbejegyzések - 454 db
  • Fórumtémák - 41 db
  • Linkek - 778 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Diéta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 A strandszezonra mindenki igyekszik a legjobb formába hozni a testét. A vonzó megjelenéshez pedig a szép bronz barna bőr is hozzájárul. Ezért nem elég tenni, enni is kell!

 

Nagyon fontos, hogy okosan napozzunk, figyeljünk az előírásokra, irányelvekre, ami a barnulási szokásainkat illeti.  Azt az ajánlást, hogy használjunk megfelelő faktorszámú fényvédőkrémet, valamint kerüljük a 11 és 15 óra közötti napozást már sokan ismerjük, de talán kevesebbet hallani a táplálkozás bőrszépítő hatásáról. Ezzel ugyanis szervezetünket nem csak kívülről (pl. naptej, UV szűrős napszemüveg, stb), hanem belülről is felkészítjük a napozásra. A Vitalzone összeállítása.

Bőrünk barnaságáért a bőr felső rétegében termelődő festékanyag, a melanin a felelős. Ez az anyag nyújt védelmet az UV sugarak károsító hatásával szemben, oly módon, hogy elnyeli azok nagy részét, megakadályozva ezzel, hogy ezek a sugarak a bőrsejtek sejtmagjaiban kifejtsék károsító hatásukat. Napfürdőzés során a napból érkező UV sugarak serkentik a melanin termelődését, de vannak olyan tápanyagok, amelyek gátolják ezt a folyamatot, ezzel fokozva a bőr védtelenségét.

A kutatások eredményei szerint ilyen fotoszenzibilis (fényérzékenyítő) anyagokat tartalmazó élelmiszerek például: citromolaj, kapor, zeller, füge, fekete teák, alkohol, vanília, valamint ide sorolhatók különféle gyógyszerek, mint a fogamzásgátlók, szteroidok, antibiotikumok, vizelethajtók, nyugtatók, allergia elleni szerek. Fontos, hogy mind az előbb említett ételek, mind pedig a gyógyszerek esetén kerülni kell az erős napsugárzást, napozni kizárólag magas faktorszámú fényvédő krémek használata mellett szabad. A fényérzékenyítő élelmiszerek nagy mennyiségben történő fogyasztását pedig a napozás előtti órákban célszerű kerülni.

Mit tehetünk vagy ehetünk az egészséges barnaságért?

Támogassuk a szervezetünk, és ezáltal az egyik legnagyobb szervünk -a bőrünk- védekező képességét antioxidáns vegyületekkel. Ezek az anyagok segítik megakadályozni a szabadgyökök képződését, valamint azok sejtkárosító hatásának kialakulását, ezáltal csökkentve a leégés, vagy a bőrrák előfordulásának gyakoriságát.  A legfontosabb antioxidánsaink az A-, C-, E- vitamin, béta karotin, réz cink.

Az A-vitamin provitaminjai (elővitaminjai) a karotinoidok (pl. béta-karotin, likopin), amelynek elsődleges forrásai a mélysárga, a vörös, valamint a sötétzöld zöldségek, gyümölcsök, mint például: sárgarépa, sütőtök, sárgadinnye, sárgabarack, mangó, paradicsom, spenót, kelkáposzta. A-vitamin források még: a máj, tengeri halak, tojássárgája, vaj, tej- és tejtermékek. Az A-vitamin antioxidáns tulajdonsága mellett fokozza a bőr melanin termelését, és ezzel a gyorsabb, egyenletesebb barnaság kialakulását. (Tipp: a bőr pigmentációjának fokozásához rágcsálj el nyersen 2-3 db zsenge sárgarépát a nap folyamán!)

C-vitamin elsődleges forrásai a nyers zöldségek és gyümölcsök, amelyeket antioxidáns hatásuk végett célszerű naponta többször is fogyasztani. A C-vitamin azonban furcsa módon nagy dózisban hátráltathatja a barnulási folyamatot, ezért napozás előtt közvetlenül, valamint strandolás közben inkább kerüljük a citrusfélék (narancs, citrom juice-ok) nagy mennyiségben történő fogyasztását.

Forrás:http://www.anna.hu

 

Címkék: barnaság táplálkozás

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Gulybán Barnabásné 4 napja új blogbejegyzést írt: Dr.Joe Dispenza

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozástt a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu