Szeretettel köszöntelek a Diéta Klub közösségi oldalán!
Téged is érdekel a fogyás? Klikkelj és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz. Csak bátran előre a súlyleadás ösvényein! :)
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Diéta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Diéta Klub közösségi oldalán!
Téged is érdekel a fogyás? Klikkelj és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz. Csak bátran előre a súlyleadás ösvényein! :)
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Diéta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Diéta Klub közösségi oldalán!
Téged is érdekel a fogyás? Klikkelj és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz. Csak bátran előre a súlyleadás ösvényein! :)
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Diéta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Diéta Klub közösségi oldalán!
Téged is érdekel a fogyás? Klikkelj és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz. Csak bátran előre a súlyleadás ösvényein! :)
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Diéta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A diétázás komoly hatással van a hangulatunkra, hiszen a kevesebb szénhidrát általában nyűgösebbé tesz minket. Mit tehetünk, hogy a diétázás is jó hangulatban teljen?
A legfontosabb, hogy tudjuk, hogyan hatnak ránk az ételek, miként befolyásolják a hormonjainkat és az érzelmeinket. Például az omega-3 zsírsavak csökkentik a depresszió kialakulásának kockázatát, ezért egy alacsony zsírtartalmú étrend jelentős hangulatváltozást okozhat. Az sem véletlen, hogy amikor szomorúak vagyunk, cukros, édes ételeket kívánunk, ezek ugyanis növelik a szerotonin termelődését.
Egyes vitaminok, mint a B1-, a B6- vagy a B2-vitamin jó hatással vannak a hangulatunkra, ezért ezek hiánya is könnyen okozhat negatív hangulatot. Lássuk a tippeket, amelyek elviselhetővé, sőt boldoggá tehetik diétázós időszakunkat!
AlkoholmegvonásAz absztinencia az egyik legjobb módja, hogy fogyjunk és jó hangulatunkat is megtartsuk. Az alkohol átlagosan 7 kalóriát tartalmaz grammonként, ami azt jelenti, hogy majdnem olyan sok kalória van benne, mint a zsírban (9 kalória/gramm), és feleannyi, mint a szénhidrátokban és fehérjékben. Emellett az alkohol depresszív módon hat az agyra. Lehet, hogy úgy érezzük, boldogok vagyunk tőle kezdetben, de ez a gátlások tompítása miatt alakul ki, nem pedig az élénkítő hatás miatt. Ha diéta ideje alatt hanyagoljuk az alkoholt, azzal csak jót tehetünk.
BanánAbanán olyan anyagot tartalmaz, amely növeli az agyban az önbizalom és jó hangulat érzését. Nagyobb mennyiségben a héj alatt található, ahhoz hogy hozzájussunk, csomagoljuk alufóliába a banánokat, dobjuk a grillre 10 percre, majd óvatosan kaparjuk ki a héjából. Joghurtba is keverhetjük, igazi finom édességet kapunk. Figyeljünk arra, hogy lehetőleg délelőtt fogyasszunk banánt, mert bár egészséges, magas a glikémiás indexe.
RákA rák húsa gazdag riboflavinban, ezért bátran fogyasszuk. Remek salátákat készíthetünk belőle, és felturbózhatjuk egy kis chilivel, ami továbbemeli az endorfinszintünket.
ÉtcsokoládéA 70 százalékos kakaótartalom feletti étcsoki kis mennyiségben beépíthető a diétába. Így nem érezzük, hogy meg kell vonnunk magunktól minden édességet, ráadásul boldogságérzetet ad.
EdzésAz edzés növeli az agyban az endorfin mennyiségét, ezenkívül gyorsítja az anyagcserét, így kiváló zsírégető is. Ha tehetjük, minden nap iktassunk be 30 perces edzést: ezzel nemcsak a jó hangulatunkat alapozzuk meg, hanem a külsőnk és az egészségünk is meg fogja hálálni.HalA hal, különösen a rombuszhal és a lazac az egyik legjobb B6-vitaminforrás. Akik rendszeresen esznek halat, kisebb valószínűséggel lesznek depressziósak a halmentes étrendet követőknél. Nem csoda, hogy az agy élelmiszerének is nevezik.
FokhagymaA fokhagyma fogyasztása a jó érzéseket növeli bennünk: egy vizsgálatban megállapították, hogy a fokhagymafogyasztók körében jelentősen javult a pozitív gondolkodásra való hajlam, a koncentrációs képesség és a boldogság érzése. Emellett csökkentette a szorongás és a rossz hangulat érzését. Kiválóan ízesíthetjük vele ételeinket a diétában, úgyhogy fogyasszuk bátran!
HummuszA hummusz fokhagymát, csicseriborsót és szezámmagot is tartalmaz, amelyek mind gazdagok B1- és B6-vitaminban, valamint triptofánt is tartalmaznak, amely növeli a szerotonin termelődését. Együk zöldséggel vagy teljes kiőrlésű kenyérrel!JódJódra legfőképp a pajzsmirigyünknek van szüksége, a pajzsmirigyhormonok ugyanis összefüggésbe hozhatóak a hangulatunkkal és a hízással is. Növeljük a jódbevitelt tengeri ételek fogyasztásával, valamint használjunk jódozott vagy tengeri sót!
TejA tej gazdag B2-vitaminban, így érdemes mindennap fogyasztani. Diétázás alatt óvatosabban fogyasszuk, válasszunk alacsony zsírtartalmú tejet, de ugyanígy zsírszegény joghurtot és túrót is fogyaszthatunk.
Olajos magvak
Magasfehérjeés rostforrások, emellett tele vannak telítetlen zsírokkal, amelyek szintén nagyon fontosak a szervezet számára. Javítják a koleszterinértékeket is, valamint a vércukorszintre is jó hatással vannak. Fogyasszunk mandulát, diót, mogyorót minden nap, diéta alatt is!
ZabA zab segít a melatonintermelődésben, amely elengedhetetlen a jó alváshoz. Szénhidráttartalma miatt növeli a koncentrációs képességünket, sőt az állóképességünkön is javít.
PestoA pesto alapanyagai is nagyon jó hatással vannak a szervezetre. A bazsalikom a hangulatunkra gyakorol pozitív hatást, a fenyőmag gazdag B1- és B2-vitaminban, emellett jó minőségű olívaolajjal a szükséges zsírbevitelben is segít. Keverjük össze teljes kiőrlésű tésztával vagy barna rizzsel, tegyünk hozzá diót, sajtot, és máris kész az ebéd!
Quinoa50 százalékkal több fehérjét tartalmaz, mint a legtöbb gabona, emellett remek B-vitamin forrás. Diétában melegen ajánlott, ugyanis meglehetősen alacsony a glikémiás indexe.
PulykaA pulykahús remek B1- és B6-vitaminforrás, emellett alacsony zsírtartalma miatt a diétázó egyik legjobb barátja.
A diéta is lehet változatos! Ne csak csirkehúst együnk, fogyasszunk sovány marhát, halat, pulykát, vadhúsokat. Figyeljünk arra, hogy szabadtartású állatok húsát válasszuk!
Felejtsük el a mérleget! Különösen, ha edzünk, hiszen az izom nehezebb, mint a zsír. Így ha a mérleg nyelve nem mutat kevesebbet, inkább csak elkeseredünk és stresszesek leszünk. Centivel mérjük magunkat, vagy támaszkodjunk a ruhaméretek változására: a centik úgyis árulkodóbbak!
ÉlesztőRemek B-vitamin- és szelénforrás! Levesekbe is keverhetjük, hajunk és bőrünk is hálás lesz érte!
AlvásAzalvásjelentőségét sokan alábecsülik, pedig a legjobb kedélyjavító! Kipihenten jobban megy az edzés, a mindennapi teendők, de a gyorsételeket sem kívánjuk annyira.
Forrás:http://www.hazipatika.com
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hónapja itt:
Jó Szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
6+1 tipp, hogy decemberben is tartani tudd a diétádat
Íme, a három órás diéta!
Ilyen az éjszakai diéta
A GYORSÉTTERMI KOSZT 5 KÁROS HATÁSA A SZERVEZETRE