Szeretettel köszöntelek a Diéta Klub közösségi oldalán!
Téged is érdekel a fogyás? Klikkelj és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz. Csak bátran előre a súlyleadás ösvényein! :)
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Diéta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Diéta Klub közösségi oldalán!
Téged is érdekel a fogyás? Klikkelj és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz. Csak bátran előre a súlyleadás ösvényein! :)
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Diéta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Diéta Klub közösségi oldalán!
Téged is érdekel a fogyás? Klikkelj és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz. Csak bátran előre a súlyleadás ösvényein! :)
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Diéta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Diéta Klub közösségi oldalán!
Téged is érdekel a fogyás? Klikkelj és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz. Csak bátran előre a súlyleadás ösvényein! :)
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Diéta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
5 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Kereskedelmi forgalomban már kapható Olaszországban egy vadonatúj zöldség, ami a dinnye és az uborka keresztezéséből jött létre. Az új zöldséget Meloncella di Lecce keresztelték és a San Rocco szövetkezetben termesztik 60 hektáron. A Leveranóban található szövetkezetben az elmúlt években megduplázódott a különleges zöldség termesztése, ma már közel 4000 tonnát is megtermelnek belőle.
A Magyar Mezőgazdaság számolt be arról, hogy a különleges zöldséget Pugliában termesztik, ahol ráadásul két fajta is létezik belőle. Ugyan leginkább az uborkához hasonlít, héja kétféle lehet: egyik olyan csíkos, mint a görögdinnye, másik pedig sárgászöld. Húsát tekintve ropogós, mint a hagyományos dinnyék, viszont íze kicsit fanyar, olykor savanyú.
Mivel még csak most vezetik be a piacra, így a legnagyobb mennyiségben még mindig csak Dél-Olaszországban forgalmazzák. Marketing szempontból igyekeznek kilépni a határokon túlra is, ami azért is fontos, mert ez a különleges dinnyefajta nagyon könnyen emészthető, ráadásul magas a rosttartalma, de kevés benne a nátrium. Pont ezért a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, de egy kalóriaszegény diétákba is könnyen beépíthető.
Az olasz gazdák tervei között szerepel az is, hogy az elsősorban nyári zöldségfélét, márciustól novemberig akarják termeszteni. Ennek fejében sikerült egy olyan termesztéstechnológiát kidolgozni, amely lehetővé teszi, hogy a termesztési időszakot kinyújtsák, így egész évben lehetne fogyasztani a különleges terményt.
Az olasz Lidl már négy éve támogatja a Meloncella di Lecce termesztését, mivel hisznek abban, hogy növelhető a belpiaci forgalom, sőt a termelés felfutásával más európai országokba is eljuttatható ez a dinnyekülönlegesség.
Forrás:https://www.hellovidek.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó Szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Fittnők Magazin interjúja Szaffinával
Fogyókúrás receptek - Rakott káposzta zabpehellyel
Három könnyű, nem hízlaló leves vacsorára
Az vagy, amit megeszel!